7 voordelen van vakantie in Nederland

Een vakantie in eigen land is zo'n gek idee nog niet...

Een vakantie in eigen land is en blijft ongekend populair. Je hoeft niet naar het verre buitenland af te reizen om op avontuur te gaan en nieuwe indrukken op te doen. Dat kan namelijk ook heel goed in Nederland. In deze blog geven wij je 7 redenen om in eigen land op vakantie te gaan.

#1 Grenzeloos laagdrempelig

Je hoeft voor een fijne vakantie niet naar de andere kant van de wereld af te reizen. Een vakantie in eigen land is namelijk zeer toegankelijk en eenvoudig te realiseren.
Ga de provinciegrens over en kom erachter hoe verrassend veelzijdig ons eigen land is:

  • Een lange geschiedenis zichtbaar in musea.
  • Diverse culturen, verschillende talen en dialecten.
  • Hoewel slechts 41.543 km² biedt Nederland een grote verscheidenheid aan landschappen.

Én omdat je je nog binnen dezelfde landgrenzen bevindt, ben je ook zo weer thuis als er iets belangrijks voorvalt.

Bijkomend voordeel: je hoeft je favoriete Nederlandse etenswaren niet te missen, want die vindt je gewoon terug op de menukaart of in de lokale supermarkt!

strand-zonsondergang

#2 Gemakkelijk (en) in je eigen taal

Vergeet het soms wat ingewikkelde communiceren met handen en voeten, de welbekende woordenboekbundels of vertaalapps. In iedere provincie maak je jezelf eenvoudig verstaanbaar en kan je zelfs een gezellig praatje maken. Tel daarbij de goede voorzieningen en de veiligheid, waar Nederland zo bekend om staat, bij op en je voelt je al gauw op je gemak.

#3 Binnen no-time op je vakantiebestemming

Boek een fijne vakantiebestemming in Nederland en profiteer van het goede wegennetwerk, openbaar vervoer en het fietsenpadennetwerk, waardoor lange reistijden je bespaard blijven. Gun jezelf minder reisstress en meer ontspanning. Je houdt tenslotte meer tijd over om te besteden op je vakantiebestemming!

#4 Huisdiervriendelijk

Natuurlijk kan je huisdier mee op vakantie in Nederland! In ons land zijn vele accommodaties ingericht op een verblijf mét (huis)dier. Neem bijvoorbeeld de speciale hondenkamers of de vakantieadressen waar je samen met je paard kan verblijven. Ga op zoek naar een geschikt (huis)diervriendelijk vakantieadres en bespaar jezelf de zoektocht naar een geschikte oppas of opvang. Daarbij hoef je je (huis)dier niet lang te vervoeren doordat je binnen dezelfde landgrenzen blijft én hoef je ook geen speciale inentingen of gezondheidsverklaringen voor ze aan te vragen. Beleef samen met jouw lievelingsdier een onbezorgde vakantie en maak samen herinneringen.

hond_elisa_kennemer_unsplash

#5 Neem zoveel bagage mee als je wilt

…, zegt eigenlijk al genoeg! Er is geen limiet op de hoeveelheid bagage die je kunt meenemen naar jouw vakantieadres in eigen land. Je kan het zelf zo gek maken als jezelf wilt, neem bijvoorbeeld je fiets, een krat vol boodschappen of koffiezetapparaat mee. Ben je iets vergeten? Dan heb je de mogelijkheid om het thuis nog even op te pikken of bij te kopen in de winkel. Want er geldt natuurlijk ook geen limiet op het aantal kilo’s bagage waarmee je huiswaarts keert.

#6 Beter voor het milieu

Een vakantie in eigen land kan veel gunstiger uitpakken voor het klimaat. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzaam vervoersmiddel zoals het openbaar vervoer, deelauto’s, de fiets of benenwagen. Je voorkomt hierbij hoge uitstoot van een vlieg- of autovakantie. Daarbij kent Nederland veel ‘groene’ accommodaties en campings voor een heerlijke kampeervakantie. Ontdek binnenlandse natuurgebieden en geniet van verse, lokale lekkernijen op je bord. Door duurzame keuzes te maken, draag je bij aan een beter milieu van en voor Nederland!

#7 Betaalbaar & budgetvriendelijk

Budgetvriendelijk op vakantie gaan, betekent niet dat je hoeft te besparen op je vakantie of zelfs geen heerlijke vakantie kan beleven. Het gaat wel om slimme keuzes maken en het gebruiken van je geld op de meest efficiënte manier zodat je meer kan doen voor minder geld. Vakantie in eigen land is vaak goedkoper in vergelijking met een verre reis naar het buitenland. Zo bespaar je met name op hoge reiskosten en extra uitgaven zoals bijvoorbeeld vliegbelasting. Daarbij hoef je geen rekening te houden met wisselkoersen en heb je minder kans op toeristische oplichtingspraktijken.

Bijkomend voordeel: je steunt met je binnenlandse vakantie ook nog eens de lokale economie!
IMG_8865

Ontdek de voordelen zelf!

Genoeg redenen dus om in Nederland op vakantie te gaan! Ga op zoek naar een fijne vakantiebestemming aan de kust en geniet van:

  • Levendige voormalige vissersdorpen met sfeervolle dorpsstraatjes en gezellige restaurants en terrassen.
  • Fijne hotels en appartementen, direct gelegen aan de kust met uitgestrekte zandstranden en prachtige duinpartijen.
  • Oases van stilte en rust in prachtige natuurgebieden.

Boek het verblijf dat het beste bij je past en profiteer van alles wat een vakantie in eigen land zo aantrekkelijk maakt.

Tip: check voordat je op vakantie gaat in eigen land wel nog even je reis- en annuleringsverzekering. Ook in het binnenland wil je niet voor verrassingen komen te staan.

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.